Снимка economic.bgИмаме контакти, имаме писмена кореспонденция с тях, но нека те

...
Снимка economic.bgИмаме контакти, имаме писмена кореспонденция с тях, но нека те
Коментари Харесай

Караниколов пред 24 часа: Водим разговори с Tesla за производство в България

Снимка economic.bg

Имаме контакти, имаме писмена преписка с тях, само че дано те да се срещнат с България и видят какво можем да предложим. Така министърът на стопанската система Емил Караниколов дава отговор в изявление за „ 24 часа “ на въпроса за възможен интерес от страна на американската компания за електрически коли Tesla Inc към страната ни. Той също по този начин съобщи, че към момента се водят диалози с немската Volkswagen AG, макар че от управлението към този момент публично обявиха, че новият им цех или ще бъде в Турция, или няма да има изобщо нов цех.

„ Нашите упоритости са две - едната е за произвеждане на коли, другата е за произвеждане на акумулатори и батерии. С Tesla бихме почнали и с произвеждане на части, само че за нас най-добре е цех за коли или за акумулатори и батерии “, сподели Караниколов.

*От министерство на стопанската система потвърдиха пред Economic.bg, че има изпратени писма от ведомството до Tesla още в края на предходната година. Засега кореспонденцията е едностранна и към момента няма отговор от страна на американската компания. „ След като те се срещнат с всичко, което им предлагаме, ще ни изпратят отговори и ще кажат според от това какви са техните бизнес проекти и планове, дали желаят. Ние сме подготвени “, споделиха от министерство на стопанската система. 

Според него Volkswagen все още не е взела окончателното си решение. „ Ние сме длъжни да изчакаме. За страдание, никой не е споделил: „ Състезанието завърши, насочете се другаде “. България остава разполагаем, като досега нямаме нови отправени запитвания от Volkswagen и не е изискана спомагателна информация. Ние готвим писмо, с което да ги уведомим по какъв начин е завършила 2019 година, да им дадем настоящите стопански параметри за България. Но решението си е тяхно “, добави той. За министъра самият факт, че останахме с Турция на финала в надпреварата за построяването на завода, е добра реклама за България.

Той сподели още, че има запитвания още предходната година от британски компании. „ Ние сме отговаряли, само че няма нещо съответно. Самият бизнес, който е на Острова, не приема една среда, в която няма изясненост, само че пък въпреки това, да зареже една огромна инвестиция, която към този момент е направена и да отиде другаде, не е елементарно. Все още се изчаква “, сподели Караниколов.

 Писмо е написано и до европейския офис на „ Хюндай “, излиза наяве от думите на министъра, само че към момента се чака отговор.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР